Marte Thorsby og IFPI

Nok engang har Marte Thorsby vært i media og uttalt seg om ting hun tydligvis ikke har peiling på. I følge Dagbladet.no gir hun nå Telenor 2 ukers frist til å sperre norske brukere ute fra ThePirateBay.

Mener hun oppriktig og seriøst at sensur er veien å gå i et demokrati? At indekseringstjenester som ThePirateBay, Google, Sesam og Kvasir ikke har livets rett?

Søk gjort på ThePirateBay peker kun til torrent-filer, og disse inneholder som kjent ikke informasjon som er beskyttet av opphavsrett. Et raskt søk på hvilken som helst av de andre tjenestene peker derimot både direkte til mp3-filer, pdf-filer av bøker og annet materiell som er beskyttet av opphavsrett. Er ikke disse andre tjenestene verre da?

Eller er det kun det faktum at ThePirateBay har kategorisert informasjonen så grundig som gjør at IFPI reagerer og ønsker å sperre tilgangen for det norske folk?

Forresten; Enda ett kjapt søk på ThePirateBay gir meg side opp og side ned med torrenter som linker til helt lovlige filer. Skal IFPI nekte meg tilgang til dem også?

Loven er som kjent lik for alle. Faller det en dom i Norge som skal hindre norske brukere å nå ThePirateBay forventer jeg at myndighetene utøver samme praksis mot samtlige andre søketjenester tilgjengelig på nettet i dag.

3 thoughts on “Marte Thorsby og IFPI

  1. Jeg har ikke lyst til at Telenor skal sperre tilgangen til Piratebay. Jeg bruker Piratebay for å distribuere musikken jeg lager. Dette kommer IFPI ikke langt med. De burde heller bruke engergien på å støtte opp under Spotify, og få foretningsmodellen til å fungere.

  2. Det er ikke noe annet enn et lokalt element i den seneste bølgen av angrep gjennom lobbyvirksomhet for å desperat tvinge gjennom hastelover rundt omkring i verden. De vet de har tapt. #blackout i NZ er et godt eksempel, liknende lovverk ble kastet ut av både Italia og Finland fordi det er grunnlovsstridig – ukontrollert angrep på ytringsfriheten gjennom å pålegge ukontrollert og generell sensurmyndighet på tjenesteleverandører.

    Vi har stortingsvalg i Norge dette året, og oppfordrer alle til å merke seg grundig hvor de forskjellige politiske partiene her i landet plasserer seg på skalaen – er de for eller mot sensur?

    Dette handler ikke om fildeling, dette handler om noe så grunnleggende som å redde demokratiet. At en eventuell sensurlov hverken vil oppnå å stanse fildeling eller hjelpe artister til å tjene penger i en ny form for kulturdeling er ikke viktig for plateselskapene som er ytterst klar over deres forestående dødsfall.

    Så regner jeg med at Telenor og andre leverandører har nok baller til å syne bløffen, såklart vil ikke en slik sensur initiert fra plateselskapers side få overleve dersom prøver i rettsvesenet og forhåpentligvis forstår folk at de må gi stemmer til partier som deler deres eget syn på ytringsfrihet.

Leave a Reply