På tur: Svebakken

Svebakken er en fint turområde. Selve stien er angivelig 1,4 km, og er godt merket. Med mindre det er snø trenger man ikke være sporfinner for å skjønne hvor veien går. Med andre ord, ta med sikkelig fottøy. Her kan det være litt søle.

Svebakken
Det er ikke like bratt som skiltet gir inntrykk av.

Akkurat hvor lang tid man bruker på turen vet jeg ikke. For det første tok jeg ikke selv tiden, og for det andre pleier jeg å stoppe for å ta en del bilder underveis. Da blir det også fort en liten omvei i samme slengen. Men bruker du mer enn 20 minutter tør jeg påstå at du kanskje har gått feil.

Svebakken
Det er lett å se hvor stien går.

Dette er en fin og lett tur å gå sammen med andre. Selv tok jeg med skyggen min.

Svebakken
Skyggen elsker å gå tur i solskinn.

Bor du i Tysvær kommune er sjansen stor for at du får ett “Gå tur i Tysvær”-brosjyre i posten. Har tilgode for å motta i år, men det er vel på vei. Poenget her er å promotere turstier i kommunen. Finner man alle kodeordene kan man sende disse inn og bli med i trekningen av en premie.

Svebakken
Kodeordet ligger i en av postkassene.

Av en eller annen grunn lå det en god del fiskehoder på stranden. Alle var av god størrelse, og jeg telte minst 53. Resten av fiskene manglet, så her er det nok mennesker som står bak. Sannsynligvis er hodene dumpet i fjorden utenfor.

Svebakken
Telte 53 fiskehoder av denne størrelsen.

Turen til Svebakken er ikke tilrettelagt for sykkel. Faktisk tror jeg at det kanskje ikke er lov engang. Skulle du likevel ta med sykkel, ikke glem den igjen. Noen kunne jo finne på å stjele den.

Svebakken
Noen har glemt sykkelen sin. Ulåst til og med.

Dette er en fin tur som anbefales alle. Parkeringsmulighetene er gode, det eneste som trekker litt ned er at man som innbygger i kommunen må passere en bomring for å komme hit med bil. Bomringen er plassert noen få hundre meter på “feil” side av parkeringsområdet.

Se flere (eller de samme) bildene på Flickr.

One thought on “På tur: Svebakken

Leave a Reply