På tur: Grindeneset

I går var planen å slappe av. Og hva er vel bedre avslapping enn bilvask eller turgåing? Neida, planen var faktisk en rolig kveld hjemme. Men hvem kan vel sitte inne når sola skinn?

Er så mye tøffere i silhuett.

Grindeneset er ikke en tur som inngår i Gå tur i Tysvær i år, men det er jo ingen grunn til å la vær å gå. Dette var en såpass spontan tur at jeg valgte en litt annen utrustning enn vanlig. Blant annet lot jeg vannflaska ligge igjen hjemme og tok i stede med meg en vond hals. Her er det viktig å prioritere.

Vanligvis pleier jeg å ta med meg en fotobag med et par ekstra objektiv, igjen valgte jeg bort dette og gikk kun for kamerahus, et Canon 5D, og 17-40mm f/4L objektiv. Resten av kamerautstyret lot jeg altså ligge igjen i bilen sammen med skjerfet som var tiltenkt halsen. Det siste var en ren forglemmelse.

Det blir litt for drygt å si at alle turstier leder til Hodnafjell. Men samtlige turer jeg har gått i år har faktisk god utsikt mot akkurat det fjellet. Grindeneset er intet unntak.

Grindeneset
Hodnafjellet kan sees i bakgrunnen.

En rask gjennomgang av turene avslører imidlertid at det ikke stemmer helt. Men la oss ta en rask oppsummering likevel. Foruten om Hodnafjell, som er en tur hvor man kan se Hodnafjellet omtrent hele tiden, kan man også se Hodnafjellet når man går til Valhest, Ådnafjell, Alvanuten, Grindeneset og Svebakken. Og flere skal det bli når jeg har fått gått litt mer.

Riktignok er det ikke like god utsikt når man kommer frem på alle disse stedene. Men til det trekker jeg frem regla om at det er “turen som er målet”. Ingen kan argumentere mot det…

Er fristet til å skrive “kom deg ut mens det enda er dagslys”, men når jeg sitter her klar til å trykke på “publiser”, har klokken nettopp bikket over halv ti. Det ser mørkt ut. Kanskje vi skal gå for en god kvelds i stedet?

God tur! (bort til kjøkkenet altså)

Leave a Reply