På tur: Heggelifjellet

Turen til Heggelifjellet starter rett nord for der man tar av til Sandbekken. Parkeringsplassen ser ut som en litt lang møteplass for bil, så her parkerer man langs veien i “lukeparkeringsstil” fremfor på tvers. Det er ingen tvil om hvor turstien begynner da det er et stort skilt som forkynner at man er i nærheten av Heggelifjellet. Skulle man likevel være i tvil; Klikk på kartet under for å få litt oversikt.

Klikk for å åpne kartet i Google Maps.

Den grønne prikken indikerer startposisjon, mens den røde indikerer sluttposisjon. Jeg konkluderer med at bilen ikke har flyttet på seg i den perioden jeg var borte, som i følge GPS-en var 1 time og 52 minutter. Etter dette begynner jeg å bli skeptisk til informasjonen den gir meg. For av disse nesten 2 timene, har jeg angivelig bare vært i bevegelse i 1 time og 8 minutter. Og selv om jeg er troende til at jeg kunne klart turen opp på halvtimen, så har jeg mer vanskelig for å tro at jeg hadde klart å holde meg i ro i nesten 45 minutter når jeg først hadde kommet frem.

Flott utsikt fra nesten 250 meters høyde.

Jeg vil gå så langt som å si at dette er den beste turen jeg har gått i Gå tur i Tysvær så langt. Lett terreng, men likevel varierende. Her er det mye fine motiver å ta bilder av. Ironisk tok jeg meg ikke nok tid til det denne gang. Turen ble planlagt litt spontant mellom en barnedåp og et kveldsbesøk, og slike turer bør strengt tatt ikke presses inn i noen timeplan. Nestegang skal jeg sette av minimum 4 timer slik at jeg får tatt alle bildene jeg skulle ønske jeg fikk tatt på denne turen.

Utsikt fra en litt annen vinkel. Fremdeles på ~250 moh.

Konklusjonen er rimelig grei: Her skal jeg tilbake, uten tvil. Og tilfelle noen lurte; Ja, jeg har fått fatt i nye skolisser.

Husk at man kan også se bilder på Flickr.

3 thoughts on “På tur: Heggelifjellet

Leave a Reply