God nyttår!

Nytt år, ny bloggpost. Blogg-post? Blogg… post. Postblogg.

Fyrverkeri

I fjor klarte jeg å publisere hele 3 poster her på bloggen. I år håper jeg å klare å få ut flere, foråhpentligvis uten at det går for mye ut over kvaliteten. Bortsett fra denne posten her da, og kanskje et par til. Også kan vi jo fort diskutere om det har vært noe kvalitet tidligere, i så fall er jeg jo ganske trygg.

Nyttårsforsett

Jeg tror ikke på nyttårsforsett. Jeg tror på forsett i seg selv, bare ikke at man er nødt til å vente til nyttår før man iverksetter sine planer om et nytt og bedre liv. Eller noe helt annet; hvis det er det som er målet. Men uansett. Nå har jo nyttår nettopp vært, så da kan jeg likegodt prøve meg på et par.

  1. Lese mer. Jeg har en stadig voksende boksamling — riktignok ikke imponerende, men nok til at jeg ikke har fått lest alt. Så i år skal jeg prøve å sette til sides litt mer tid til å lese bøker. Det kan være skjønnhetslitteratur eller faglitteratur. Nå i romjulen fikk jeg lest “Game Engine Black Book: Doom” av Fabien Sanglard. Anbefales for folk som interesserer seg for slikt.
  2. Dyrke mine interesser. I løpet av fjoråret så var ikke kamera så mye med ut på tur som tidligere, og det synes jeg er trist. Kroppen min var heller ikke like mye med ut på tur som tidligere, og det er tilsvarende trist. Og i dag regner det, så jeg ser ikke for meg at jeg kommer meg over dørstokkmila i dag heller. Til gjengjeld ble det mye golf i fjor, takket være en varm sommer. Og det ble mange besøk hos kiropraktor for å fikse en ødelagt rygg som følge av mye golf i fjor.
  3. Finne ut hva som gjør meg lykkelig, og forhåpenligvis bli lykkelig. Dette punktet burde kanskje stått på toppen. Men igjen; hvis punkt 2 på denne listen kan jo fort vise seg å være veien å gå for å komme til punkt 3. Og punkt 1 kan være fin å ha de dagene punkt 2 har en litt høy dørterskel.

Bøker

Denne kan jeg fort angre på, men siden jeg har lyst til å lese mer så får jeg kanskje stikke hode frem og skrive hva jeg leser/har lest også.

Game Engine Black Book: Doom

Som tidligere nevnt ble jeg nettopp ferdig med “Game Engine Black Book: Doom” av Fabien Sanglard. Boken tar for seg hvordan spillet Doom ble laget. Boken tar for seg hvordan spillmotoren virket, hvordan PC-en var på den tiden, grafikk, trivia, intervjuer. Den går faktisk så langt som å omtale, i stor detalj, hvordan alle konsoller som Doom ble portet til faktisk virket (eller ikke virket). Boken er rikt illustrert og har et omslag som tar vare på fingeravtrykkene dine til ettertiden.

Hvis du vil vite hva det går i uten å kjøpe boken så har Fabien masse gode eksempler på bloggen sin, og her er det mye gull fra før han bestemte seg for å skrive om både Doom og Wolfenstein 3D i bokform.

Frank Aarebrot – Hele norges professor

Denne boken om Frank Aarebrot dukket opp under juletreet i år. Og siden den ikke har rukket å finne vei inn i en bokhylle så er det stor sannsynlighet for at dette blir den neste boken som plukkes opp og leses.

Jævla Drittsystem!

For å ikke virke for pretensiøs så vil jeg også nevne boken Jævla Drittsystem av Jonas Söderström. En bok om “Hvordan IT-systemer kan ødlegge arbeidsdagen og hvordan vi kan ta tilbake kontrollen”. Det er sannsynligvis akkurat slik du tenker at den er. Full av eksempler på hvordan programmer som skulle gjøre arbeidsdagen vår enklere faktisk har endt opp med å ødlegge den i stedet.

For mer virker det som enhver oppdatering til Windows har som hensikt å gjøre arbeidsflyten litt vanskeligere. Og hver sikkerhetspolicy ender opp med å gjøre systmene med usikre. (Fordi du snart er nødt til å skrive ned passordet ditt på gule lapper, eller fordi du må ha en maskin nummer 2 som ikke er med i sikkerhetshysteriet for å faktisk kunne utføre arbeidsoppgavene dine)

Leave a Reply