CIA i Norge – Den hemmelige historien

Noen ganger er det mest behagelig å ikke vite. Slik avsluttes boken til Geir Jan Johansen som tar for seg CIAs aktiviteter på Norsk jord fra krigens slutt og frem til 2010.


En spennende bok fra start til slutt. Hvis innholdet i denne boken er korrekt så er det ganske oppsiktsvekkende med tanke på det som jeg vil anta er allmenn kjent. Amerikanske ubåter i norske fjorder. Samarbeid med Redningsselskapet for å drive spionasje. Brudd på svalbardtraktaten. Flybase på norsk jord uten å informere egen regjering.

Sistnenvte hadde sammenheng med at statsministerens kone hadde ett forhold til en KGB-agent, noe som gjorde det hele litt pikant.

Som om ikke det var nok; pensjonerte, norske, etterettning- og politi jobbet i 2010 for den Amerikanske ambassaden for å spionere på nordmenn som demonstrerte eller på annen måte opptrådte mistenkelig. Noe TV2 fikk merke da de ville finne ut om det var en sannhet i dette. En del av disse ble tatt – ikke for spionase – men for skatteundragelse da pengene de fikk fra Amerikanerene ikke var rapportert inn.

Anbefales.

Leave a Reply