3 kjappe om 3 bøker

Fullførte 3 bøker i sommer — og nå er det høst — så det sier vel sitt om hvor lite jeg har brydd meg med å skrive om disse. Ene boken var god, andre var interessant og den tredje begynte greit men ble litt uspiselig etterhvert.

Kanskje like greit å ta dem i den rekkefølgen.


Idea Man — Paul Allen

Paul Allen startet Microsoft sammen med Bill Gates. Første halvdel handler om tiden før og tiden i Microsoft. Om dynamikken, om hva som fungerte og ikke fungerte, og til slutt om hvordan han valgte å forlate firmaet for å “oppleve mer av livet”, som han skriver. Bør nevnes at det valget ble gjort etter en kreftdiagnose, hvor han innså at livet var for skjørt til å ofre helsa for en jobb.

Andre halvdel handler om prosjektene har drev med etter tiden i Microsoft. Her er det en del om ulike bedrifter han har investert i, men også han interesse for basketball, og hans eierinteresser i et lag. Jeg har glemt hvilket. Den sportslige biten var uinteressant for meg.

Terningkast 5.

Unlimited Memory — Kevin Horsley

Kevin var (er?) rekordholder i noe innen det å huske ett-eller-annet. Paradoksalt nok husker jeg ikke dette. Boken inneholder flere forskjellige teknikker for å huske. Utrolig nok husker jeg fremdeles de fleste eksemplene i boken på hva man kan huske, men jeg har egentlig ikke tatt dem i bruk for mine egne ting, med ett unntak. Nummer. Jeg har begynt å bruke teknikken for å huske ulike numre.

Boken var god, men for å få god effekt bør jeg nok lese deler av den om igjen. Heldivis har jeg tatt noen notat underveis, så jeg bør lett finne frem til “høydepunktene”.

Terningkast 4

Master Your Mind – – D. E. Boyer

Boken inneholder egentlig det samme man finner i de fleste selvhjelpsbøker, og sånn sett er den grei, spesielt hvis du ikke har lest slike bøker før. Men rundt halvveis så dukker det opp en del “røde flagg”, som jeg vil kalle dem. Forfatteren trekker plutselig inn en del konspiratoriske teorier, og det ødlegger veldig fort veldig mye. Selv om alt som er skrevet før er ryddig og greit, så fikk jeg en følelse for at siste del av boken var farget rundt disse ulike teoriene.

Terningkast: 2


One thought on “3 kjappe om 3 bøker

Comments are closed.