På tur: Hodnafjell

Hodnafjellet bør ikke forveksles med Ådnafjellet. Det er imidlertid lett å finne ut hvor du er. For det første er begge turene godt merket ved start, iallefall om du velger en tradisjonell rute. Det andre som bør sette deg på sporet er at i motsetning til Ådnafjell, så begynner Hodnafjellturen med stigning fra første steg og den varer til du er på toppen.

Toppen ligger 325 meter over havet og er en av de få turene hvor du ser målet før du har tatt første steg. Det er i all hovedsak to måter å komme seg opp på.

  • Følg den merkede stien.
  • Gå utenom stien.

Dette illustreres kanskje best med et bilde.

Hodnafjell
Skiltet lurer ikke meg. Jeg ser jo fjellet i bakgrunnen!

Vær obs på at det går beitedyr her, så vis hensyn. I lammeperioden bør man nok la hunden være hjemme. Det er forøvrig båndtvang året rundt, det gjelder også i utmark. Så vis hensyn og respekter dette.

På denne turen møtte jeg flere folk enn på turen til Ådnafjellet i går. Det som var mest interessant var at jeg faktisk møtte de samme to spreke damene jeg møtte i går, også da tok jeg dem igjen. I motsetning til meg var disse damene godt forberedt, så det ble kaffe og kjeks på toppen. Noe jeg satte stor pris på. Selv hadde jeg kun tatt med en flaske vann, det er minimumskrav til en slik tur.

Hodnafjell
Utsikten kommer ganske tidlig på turen. Målet sees oppe til venstre.
Hodnafjell
Nå snakker vi utsikt, og det er enda et par meter til toppen på 325 meter.

Utsikten fra toppen er fantastisk, noe som nesten gir seg selv når man er 325 meter over havet. Herfra ser man Bokn, Aksdal, Steinsfjellet og langt innover i Vindafjord kommune. Naturligvis spiller været inn her. I tåke ser man jo som kjent ikke veldig langt.

Dette er en tur som inngår i Gå tur i Tysvær, så her vanker det kodeord på toppen. Det vil si, denne gangen lå det i en postkasse noen meter fra toppen, men den er godt synlig. På de to øverste vardene er det også mulighet for å notere ned navn og dato. Slikt hører jo med på slike turer.

Hodnafjell
Er det noen tvil? Dette er Hodnafjellet.

Det anslås at turen opp tar 1,5 timer, og det kan nok stemme ganske bra hvis man holder et rolig tempo. Selv liker jeg å presse meg selv på vei opp, og heller ta det rolig på vei tilbake.

Hva mer kan jeg si. Anbefales, men det gjør jeg jo med enhver tur.

One thought on “På tur: Hodnafjell

  1. Bevares! Dette var interessant, Tor Håkon! Flott beskrivelse og flotte bilder!!!
    Morsom også, gutten…

Leave a Reply