På tur: Søre-Åsen og Håvåshytta

Begge disse turene er med i Gå tur i Tysvær, og begge er lette. Her snakker vi grusvei omtrent frem til postkassen med kodeordet. Iallefall hvis du går fra Tysværsiden når du skal til Håvåshytta.

Ja, hvilken vei skulle man egenlig?

Turen til Håvåshytta er “13 km turveg tilgjengelig med barnevogn” som det står i brosjyren, og det stemmer nok ganske godt. Her snakker vi flatt terreng. Hvis du ikke skal ta med barnevogn vil jeg anbefale å gå fra Stemmen ved Eivindsvatnet eller Steinsfjellet i stedet. Mer har jeg egenlig ikke å si om den saken.

Jeg hadde litt større forventninger til Søre-Åsen. Det begynner bra med en skogssti, men den ender fort opp på hva jeg vil kalle en skogsvei. Det dukker etterhvert opp flere skilt som proklamerer en skogssti, men som oftest snakker vi her om skogsvei. Mistenker også at jeg gikk “feil” vei de få gangene jeg faktisk var på en sti ettersom alle skiltene jeg møtte pekte i motsatt rettning, altså der jeg kom fra.

Velger å følge alle skilt som peker ut i skogen - Grusveien er kjedelig.

Begge disse to siste turene er tilrettelagt barnefamilier, noe som er et godt tiltak, men personlig er jeg nok på jakt etter mer. Enkelte områder i Søre-Åsen har nok hatt en fantastisk utsikt, men det hjelper lite når den nå preges av anleggsområder og veier. Bilstøy kan jeg klare meg uten hvis jeg skal slappe av med kaffe og en matbit i naturen.

Skeptisk.

Konklusjon: Helt greie turer – men får ikke følelsen av å være i naturen. Enkelt og greit.

One thought on “På tur: Søre-Åsen og Håvåshytta

Leave a Reply