På tur: Stølanuten

Da var siste turen i boks. Vi snakker altså 12 av 12 i Gå tur i Tysvær. Årets turer har vært:

Utsikt sørover mot Stavanger. I bildet ser Hindaråvåg og Lysevatnet.

Stølanuten ligg i Nedstrand, helt sør-øst i Tysvær kommune, og er kommunens nest høyeste fjell med 577 moh. Når man kommer opp blir man belønnet med en helt fantastisk utsikt.

Utsikten nordover mot Vatsfjorden og Åmsosen. På venstre hånd sees Lysevatnet.

Turen begynner fra parkeringsplassen på Gurigjerde. Det står skilt mot Gurigjerde til venstre rett før man kommer til Nedstrand sentrum. Veien er smal og svingete, men man kommer omsider opp. Parkeringsplassen er godt merket med P-skilt. Også veien videre er lett å skjønne. Det står blant annet et skilt merket “Til fjells” – Det kan ikke misforstås.

Det er ganske bratt nedover mot Lysevatnet.
Dette paret traff jeg også på Ørnå for noen uker siden.

Der det er fint vær treffer man også fine folk. Paret på bilde ovenfor traff jeg også på Ørnå for noen uker siden. Kanskje jeg burde starte å notere navn på de jeg møter.

Ettersom Stølanuten ligg i Nedstrand, ser man naturlig nok også Nedstrandsfjorden hvor plattformen Alexander L. Kielland ligger nedsenket. I dag dras fremdeles plattformer forbi her, men de går nordover inn i Yrkefjorden og videre inn i Vatsfjorden hvor de hugges opp på anlegget til AF Decom på Raunes.

Fra Stølanuten ser man det meste.

Etter turen på Stølanuten satte jeg kursen ned mot Nedstrand sentrum hvor jeg inntok en bedre middag på Café Nais. Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen. Naturen fra Skjoldastraumen og inn til Nedstrand er helt fantastisk.

Skal jeg kjøpe meg et hus her, eller holder det med hytte?

Terningkast 9 (av 6).

Se flere bilder på Flickr.

2 thoughts on “På tur: Stølanuten

Leave a Reply